San Jose (met streepje op de e, maar mijn leestekens doen het niet)
Na een lange voorbereiding en een reis van 23 uur zijn we eindelijk in Costa Rica aangekomen. Bodhi heeft het tot half 2 's nachts nederlandse tijd volgehouden maar toen gingen de luiken toch echt dicht. De reis verliep best gladjes, we hebben ons prima vermaakt met de kleine computerschermpjes in de stoelleuningen voor ons.De koffers gingen tot mijn grote opluchting direct door naar San Jose dus geen stress tijdens het overstappen. Wel kregen we, in Brusselen inAltanta, zowel schriftelijk als mondelingeen heleboelvragen als: wie heeft uw koffer ingepakt? heeft u vuurwapens bij u? Ja, duh!
In San Jose werden we keurig opgewacht en naar het hotel gebracht: een statig, oud hotel, maar van alle gemakken voorzien, midden in het centrum van San Jose. We kijken uit op een soort Dam in Amsterdam: heel veel mensen en duiven. Het was al donker toen we aankwamen en toen we door het raam van onze kamer keken zagen we 'm meteen: de gele M!! Snel even een hapje gehaald en gauw naar bed want we waren bekaf!
Vandaag hebben we op ons gemakje door de stad geslenterd. Er zijn veel mooie, oude gebouwen, mooie kerken, heel veel pleinenen een leuke overdekte markt, een beetje als de Beverwijkse Bazaar maar dan met smalle paadjes. Het is hier ongelooflijk druk. Veel mensen en veel verkeer.
Vanavond gaan we eten bij de Argentijn en morgen worden we om 06.15 uur met de bus opgehaald voor onze trip naar Tortuguero. Ik spreek je later!
Hoi, Mo,Ab, en Bodhi
Ik ga ook meereizen, Yvonne heeft 'm doorgestuurd.
Veel Plezierrrrrrrrrrrrrrrrr, Ka