AbMoBodhi.reismee.nl

New York

Hey!

Om half 2 's nachts kwamen we eindelijk in New York aan. Vluchten verliepen gladjes, en ook de taxirit in de beroemde gele yellow cab ging vlekkeloos maar we waren bekaf. Lekker slapen en de volgende ochtend gingen we wandelend richting Ground Zero want dat moest je van te voren reserveren en wij mochten er om 14.00 uur in. Eerst even langs Wall Street want dat is er vlakbij. En dan sta je daar naar beneden te kijken in dat grote gat waarvan je weet dat daar een wolkenkrabber heeft gestaan, wetende wat daar is gebeurd..en dan zie je al die namen in de zijkant gegraveerd..ook bijv. Jennifer Smit and her unborn child..en dat maakt toch wel hele diepe indruk.

Daarna richting Empire State Building. Daar in de buurt moesten we ons eerst door 30 ronselaars heenworstelen, die het allemaal goedkoper konden aanbieden en sneller..jaja..dat hebben we dus niet gedaan en uiteindelijk waren we binnen 1 uur weer beneden. Leuk om een keer gezien te hebben vanaf boven.

Daarna nog even over Fifth Avenue gewandeld met alle dure winkels en toen gingen de kaarsjes alweer uit bij alledrie, dus met een taxi naar het hotel waar Bodhi opmerkte: mam, alles is groot in New York, behalve de hotelkamer! Haha, inderdaad is ie niet groot en de bedden al helemaal niet, maar ze slapen goed en we hebben een goeie airco en douche dus wat wil je nog meer.......nou iets minder lawaai 's morgens (ze zijn namelijk aan 2 kanten van de weg iets aan het bouwen en de bouwvakkers beginnen hier nog iets eerder als bij ons) Het hotel staat aan de rand van Chinatown...grappig: het is ECHT net China!

De tweede dag stond de fietstocht op het programma. Met de metro naar het verhuurstation en daar kregen we 3 fietsen, ik met mandje, Ab met de fietsroutekaart en Bodhi met een helm (die ga ik echt niet op doen!!) Wat een leuke manier om de stad te verkennen. We zijn naar de veerboot gereden, waar we mee langs het Vrijheidsbeeld zijn gevaren, daarna over de Brooklyn Bridge en daarna nog een stukkie in Central Park gefietst. Toen hadden we wel genoeg kilometers in de benen.

'sAvonds 'moesten' we nog evenlangs de Apple store, Bodhi had een probleempje met zijn Ipod,en na lang wachten hebben we nu de oplossing gekregen voor het probleem...helemaal gratis! En Ab ging even kijken naar een nieuw speledingetje en ging natuurlijk met een tasje de deur uit....niet helemaal gratis! Het is trouwens een hele gave winkel: de entree is helemaal van glas en dan ga je een glazen trap af en dan is de eigenlijke winkel onder de grond.

We hebben al een beetje rondgekeken maar morgen wordt de echte shop-dag! En we moeten nog even kijken hoe Times Square er in het donker uit ziet.See you later!

Nellie

Wel even wat anders dan het geluid van schreeuwende aapjes en vogeltjes die fluiten. zal wel omschakelen zijn geweest.

Geniet van het laatste stukje

Groet Nel en de rest

Karin

Hoi, saam
Wat een prachtige foto's van NY, en wat hebben jullie een druk programma, hoop dat jullie hierna vakantie hebben om bij te komen...............
En fietsen in NY, BIKKELS
Liefs, Karin

margreet

Ja, dat is wel even anders he!
ook wel weer heel bijzonder om mee te maken!
ja, ik denk zeker dat je tijd nodig hebt om al die
indrukken te verwerken, tjonge!
ja dat fietsen in NY is toch ook heel
bijzonder he!!!
nog even genieteren!! dikke kus allemaal!!

Yvonne

Wat gaaf weer allemaal!!!! En de foto's zijn ook weer prachtig. Ik kijk uit naar alle foto's en de live verhalen. Hele fijne laatste dag en tot gauw.
Liefs, Ief

Michel

Wat een mooie foto's van New York,ik ging weer ff mee terug in de tijd dat ik er zelf was,ik hoor graag straks de verhalen

Cornia

Wouw, wat een ervaringen! Ben echt stik jaloers. Inmiddels zijn jullie weer thuis en zitten wij nog in een snikheet playa del ingles. Daar ga ik niets over vertellen hoor....

Leuk de verhalen van de terugvlucht en alles wat niet goed verliep! Ik heb genoten van de verhalen en wil natuurlijk ook wel een keer. Hoewel, ik heb niet zoveel met dieren en weet niet of het een succes zal zijn. Voor julie jammer dat het voorbij is maar geniet nog maar heel lang na! Liefs cornia en de rest